Siyaset

2021 yılına girmeye hazırlanırken emekliler ne kadar maaş alacaklarını merak ediyorlar? 2021 yılının Ocak ayında yeni maaş miktarlarını görebilecek olan emekliler zam oranının ne kadar olduğunu araştırmaya devam ediyorlar

2021 yılına girmeye hazırlanırken emekliler ne kadar maaş alacaklarını merak ediyorlar? 2021 yılının Ocak ayında yeni maaş miktarlarını görebilecek olan emekliler zam oranının ne kadar olduğunu araştırmaya devam ediyorlar. şte önümüzdeki yapılacak maaş düzenlemeleri ile birlikte emekliye sağlanacak maaşlar…

Emekliler yıl içerisinde Ocak ve Temmuz aylarında birer kez olmak üzere toplam 2 kere maaş zammı alıyorlar. İşte önümüzdeki yapılacak maaş düzenlemeleri ile birlikte emekliye sağlanacak maaşlar... 

Emeklinin gözü kulağı yapılacak zam oranlarında.. Pek çok emekli vatandaş bu konu ile ilgili araştırma yapıyor. Ocak ayı zammı için araştırmalar sürüyor ve geçtiğimiz haftalarda Merkez Bankası tarafından beklenti anketinin açıklanmasıyla gelen haber pek çok emekliye müjde niteliği taşıyordu. Ülkemizde yer alan milyonlarca emekli Ocak ayı içerisinde alabilecekleri zam ile ne kadar maaş alacağını hesaplamaya başladılar. Emeklilerin maaş hesaplamaları ve gündeme dair son dakika haberleri...

Emekliye Kaç TL Zam Yapılacak?

Merkez Bankası'nın yapmış olduğu açıklamalarla birlikte emekli maaşlarına yüzde 5.4 zam yapılacağı haberi paylaşıldı. Bu oran maaşlar da ortalama olarak 358 TL'ye kadar artış sağlayacak. Tavan fiyattan maaş alan emeklinin Bağ-Kur net aylığı şu an 6.375,74 TL olarak bilinmektedir. Gelen zam ile beraber emeklinin maaşı 6.719,74 TL'ye çıkacak. Bunun yanı sıra 268,79 TL ek ödeme alacak ve bunun ardından emeklinin eline geçecek net maaş 6.988,43 TL’ye ulaşacak.

En düşük emekli maaşı ise koronavirüs sürecinde esnafta 1.988 TL'ye yükseltilmişti. SSK Emeklilerin de 2.353 TL olan bu maaş memurlarda 2.938 TL'ye yükselecek ve artık sağlamış olacak.

65 Yaş Aylığı Ve Engelli Maaşı Ne Kadar?

65 yaş aylığı 65 yaşını doldurmuş vatandaşlar için ödenen bir maaş türüdür ve bugün 711,50 TL olarak ödenmektedir. Gelecek zam oranı ile beraber yaşlılık aylığı 742,81 TL'ye ulaşacak.

Engelli maaşına baktığımızda ise %40 ile %69 arasında engelli olan vatandaşlara bugün 592,96 TL maaş ödemesi yapılıyor. haberzamani.net Bu oran yüzde yetmiş ve üzerinde olduğu takdirde yapılacak zam oranı ile beraber engelli maaşı 889,44 TL olacak.

Aile Yardımı Kaç TL?

Çalışmayan eşler için ödenen ücret önümüzdeki yıl 366,54 TL'ye ulaşacak. 6 yaşından küçük çocuklar için 80,62 TL, 6 yaşından büyük çocuklar için ise bu ek ödeme 41,30 TL olacak. Eşleri çalışmayan memurlar için ise aile yardımı 527 TL'ye ulaşacak. 

Evde Bakım Maaşı Kime Verilir?

Muhtaç ve bakıma ihtiyacı olan vatandaşlara Bakmak zorunda olan kişilere verilen ücrete denir. Bu yıl 1.612 TL'ye yükselecek olan bu ödeme hakkında pek çok kişi araştırma yapıyor.