İlçeler

308 işçi hakim karşısına çıkarıldı

Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) Armutçuk müessesinde devlet ve özel hastaneden aldıkları raporlarla resmi belgede sahtecilik yaptıkları iddiası ile 308 kişinin Ereğli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalarına başladı. Mahkemede bir işçinin "Evde canım sıkılıyordu, ben de rapor aldım, işe gitmedim" sözleri hatırlatıldı. Aynı işçi, "Evet evde canım sıkılıyordu" cevabını yineleyince mahkeme başkanı, "Ne güzel işmiş!" sözleriyle cevap verdi.

 

TTK Armutçuk müessesinde devlet ve özel hastaneden aldıkları raporlarla resmi belgede sahtecilik yaptıkları iddiası ile 308 kişinin Ereğli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalarına başladı. Mahkemede bir işçinin "Evde canım sıkılıyordu, ben de rapor aldım, işe gitmedim" sözleri hatırlatıldı. Aynı işçi, "Evet evde canım sıkılıyordu" cevabını yineleyince mahkeme başkanı, "Ne güzel işmiş!" sözleriyle cevap verdi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi'nde kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik suçlarını işlediği iddia edilen aralarında madenci, sendikacı ve sağlık çalışanlarının da bulunduğu 308 kişinin yargılanmasına başlandı. Ereğli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya iddianamede ismi geçen maden işçileri, sağlık çalışanları, sendika yetkilileri ve avukatları katıldı. Mahkemede ifade veren Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) çalışanları adı geçen hastanelerden aldıkları raporlarda herhangi bir usulsüzlük yapmadıklarını ve evrakta sahtecilik olayına karışmadıklarını kaydetti.  

EVDE CANIM SIKILIYORDU…

Mahkeme başkanının, bir işçinin emniyetteki ifadesindeki "Evde canım sıkılıyordu, o gün işe gitmek istemedim. Ben de gidip hastaneden 1 günlük rapor aldım, işe gitmedim" sözlerini sorduğu işçi,  "Evet, evde canım sıkılıyordu" cevabını verdi. Mahkeme başkanı işçinin bu cevabına, "Ne güzel işmiş değil mi?" diye yanıt verdi.

İddianamede, şüphelilerin sahte sağlık raporu düzenleyerek kamu kurumu niteliğindeki kuruluşlar olan TTK ve Sosyal Güvenlik Kurumu'nu (SGK) zarara uğrattıkları, şüphelilerin üzerlerine atılı eylemlerinin 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 158 ve 204. maddelerinde düzenlenen kamu kurum ve kuruluşlarının zararına olarak dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçlarını teşkil ettiği kaydedildi.

TTK Teftiş Kurulunca, "2006 yılında 335 kişiye ait bin 654 adet günlük tedavi evrakının sahte olduğu, bin 654 adet sahte günlük tedavi evraklarının kullanılması nedeniyle hafta tatili, ikramiye primleri vergiler gibi tüm ücret ve ödeme miktarlarının hesaplanması sonucu toplamda 835 bin 436 lira kurum zararı olduğunu" belirlendi.

Mahkeme heyeti duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.