Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndaki (TTK) maden ocaklarında olası yangınlara karşı ihaleye çıkıldı.

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, TTK Satınalma Dairesi Başkanlığı’nca, 
kurumun müessese müdürlüklerinde yer altı taş kömürü ocaklarında kullanılmak üzere fenolik reçine köpük temini için ihale gerçekleştirilecek.

“6 BİN 100 METREKÜP”

TTK yetkilileri, şöyle konuştu:
“Kurumun ihtiyacı olarak metan patlama ve/veya kömür tozu patlama tehlikesi altında bulunan madencilik sektöründe metanlı ve metansız yer altı kayaçlarda, kazı yerlerinde, tahkimat aralarında ve tavanda oluşan boşluk, aralıkları doldurmak, kömür pasajlarında kömür yüzeylerini izole etmek,  kendiliğinden yanmayı önlemek ve yangın barajlarının sızdırmazlığını sağlamak amacıyla basınçlara mukavemetli fenolik reçine köpük satın alınacak.
Müessese müdürlüklerinden Armutçuk’a 1100 metreküp, Kozlu’ya 1100 metreküp, Üzülmez’e 1300 metreküp, Karadon’a 1400 metreküp ve Amasra’ya 1200 metreküp olmak üzere 6 bin 100 metreküp fenolik reçine köpük temin edilecek.”

FENOLİK REÇİNE KÖPÜK NEDİR?

Denize girme yasağı kalktı Denize girme yasağı kalktı

Boşlukları doldurmak için kullanılan iki bileşenli bir fenolik köpük reçinesidir. Yer altı yollarında ve uzun duvarlarda oluşan boşlukların doldurulması ve gaz birikiminin stabilizasyonu, önlenmesi, molozun stabilizasyonu ve geçici tıkaçların oluşturulması için üretilmiş bir üründür.

İHALEYE TEKLİF VERME TARİHİ

Yetkililer, ihaleye katılacakların tekliflerini verebileceği son tarihin 22 Temmuz 2024 Pazartesi günü saat 15.00’e kadar olduğunu bildirdiler.

HABERDEKİ FOTOĞRAFLAR

Bu arada Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Karadon semtindeki Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü’nde, 17 Mayıs 2010’da meydana gelen grizu patlamasında 30 madencinin yaşamını yitirdiği maden ocağının eksi 540 koduna
Anadolu Ajansı (AA) Zonguldak Bölge Müdürü olarak görev yaptığım dönemde 
özel izin alıp girerek facianın izlerini kamuoyuna yansıtmak için çekimini yaptığım fotoğraf karelerimden birkaçı görülüyor.

HABER: ORHAN AKYÜZ
FOTOĞRAFLAR: ORHAN AKYÜZ

Editör: Abdullah KARABACAK