Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanlığı Şubat ayı İl Divan Toplantısı, Dedeman Otel'de yapıldı. İl Divan Toplantısı'nın açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Burak Erol, deprem ve sonrasındaki gelişmeleri ele aldı.

Belediye başkanı böyle yaparsa... Belediye başkanı böyle yaparsa...

İktidarın bilim adamlarının uyarısını dikkate almadığını ve felaketin ilk 48 saatindeki aksaklıklara değinen Erol, milletin dayanışmasının ise takdire şayan olduğunu "Şu 20 günlük süreçte millet olarak gösterdiğimiz muazzam dayanışmayı önümüzdeki dönemde de gösterecek ve Allah’ın izniyle bu zorlu süreci de hep birlikte aşacağız." sözleriyle dile getirdi.

Başkan Erol, basına açık bölümde yaptığı konuşma şöyle:  

"Ne yazık ki 20 gündür, ülke ve millet olarak yakın tarihimizin en zor ve acı dolu günlerini yaşıyoruz. 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli ve arkasından Hatay merkezli meydana gelen depremler sadece o bölgeyi değil, ülkemizin tamamını derinden sarsmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar niyaz ediyorum.

Türkiye’mizin bir deprem ülkesi olduğunu bilmeyen var mı? Sormak bile abes! 7’den 77’ye herkes bu gerçeği biliyor; dahası bugüne dek onlarca kez de acı bir şekilde bu gerçek tecrübe edilmişti.

Peki bu gerçeğin bilinmesine rağmen, yetkililer tarafından gerekli hazırlıklar yapılmış ve yeterli tedbirler alınmış mı? Maalesef hayır! Bu bölgede, tarihi tam olarak bilinmese de, tahmini olarak beklenen bir deprem konusunda onlarca uzman, yüzlerce kez uyarmıştı.

Yapılması gereken hazırlıklar hususunda belki binlerce rapor hazırlanmış; Allah aşkına hangisi dikkate alındı? Depreme hazırlık konusunda neler yapıldı, daha doğrusu neler yapılmadı?

Kolluk kuvvetleri, madenciler ve iş makineleri neden bölgeye bu kadar geç sevk edildi? Çok net bir şekilde soruyoruz: Ülkemizin en disiplinli gücü olan ordumuz, hazırlıklı olmasına rağmen 100 bin Mehmetçiğimiz ilk andan itibaren niye sahaya indirilmedi?

Eşi, çocuğu, annesi, babası, kardeşi ya da herhangi bir yakını göçük altında kalan bir kimsenin yardımına o ilk çaresizlik anında devlet yetişemediyse o insanların 'nerde bu devlet' sitemini etmesine farklı anlamlar yüklenmemelidir.

Bu yüzden devleti yönetenlerin ve yönetmeye talip olanların empati kurabilme kabiliyetlerini zinde tutmaları gerekiyor. Mağduriyet ile suiistimalin, acıya ortak olmakla ile istismarın birbirinden ayrılabilmesi ancak bu empati kabiliyetiyle mümkündür.

TTK MADEN İŞÇİLERİMİZİN EŞSİZ KURTARMA OPERASYONLARI

Türkiye Taşkömürü Kurumumuzun  3 bin 800 maden işçisi arama-kurtarma çalışmalarına katılmak için sevk edildi. Kimsenin girilmez dediği enkazın altından yüzlerce can kurtardılar. Madencinin ve madencilik kültürünün ülkemiz açısından arama ve kurtarma konusunda da vazgeçilmez olduğunu müşahede etmiş olduk. İşbu nedenle TTK’nın norm kadro ihtiyacı derhal karşılanmalı ve emekli olan personelin yerine yenilerinin işe alım süreci periyodik olarak yapılmalıdır .10 ilimizde büyük can ve mal kaybına neden olan deprem felaketinin ardından gittikleri afet bölgesinde kahramanlıkları ile adeta tarih yazan Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) maden işçilerimizi bir kez daha tebrik ediyorum . Allah hepsinden razı olsun .

ŞUBAT AYI HÜZÜN AYI

Biz milli görüşçüler için Şubat ayı hüzünlüdür. Davamızın kurucu lideri Erbakan 27 Şubat 2011 tarihinde aramızdan ayrıldı . Allah rahmet eylesin.Yılmayan, yıkılmayan, vazgeçmeyen, yenilmeyen bir yapısı vardı. İnandığı değerlerde sonuna kadar kararlılık gösterdi. En zor zamanlarda bile tavizsizdi. İnanç mücadelesinin nasıl verilmesi gerektiğini öğretti. Sadece konuşan, düşünen bir lider profili çizmedi. Doğru çalışmanın nasıl yürütüleceğini de gösterdi.

Biz Millî Görüşçülere kâinat çapında büyük dava bıraktı. Bir ömür hak davada kalabilme inanç ve iradesini ondan öğrendik.

Geçmişte beraber oldukları arkadaşlarına ayar vermeye çalışıyorlar. Saadet Partisi Genel Başkanımız Sayın Temel Karamollaoğlu böyle tutarsızlara şöyle seslendi:

“Eski Millî Görüşçü” olmak başka; ömrü boyunca Millî Görüşçü kalabilmek başkadır. Saadet Partisi’ne ayar vermeye çalışmak kimsenin hakkı ve haddi değildir. Herkes işine baksın!

Yoldan çıkan, yola dair bir cümle kuramaz. Biz bu yolda kararlılıkla yürümeye devam ediyoruz. Bize Millî Görüş hatırlatması yapmak kim, siz kim?

BİZ VE VATANDAŞLARIMIZ DA NOTLARIMIZI ALDIK, DEFTERİMİZİ TUTUYORUZ

Geldiğimiz noktada, işte tüm bunlar sorulmasın, dile getirilmesin isteniyor… Beyefendiler bunları soranları not alıyorlarmış, tek tek defter tutuyorlarmış! Uzmanların dile getirdiklerini not almayanlar, yapılacak hazırlıkların defterini tutmayanlar; elbette ancak bunları not alır! Hodri meydan! Biz de vatandaşlarımız da notlarımızı aldık, defterimizi tutuyoruz!

Şefkat ve merhameti değil öfke ve nefret dilini tercih ettiniz, en azından bu kez kucaklayıcı olabilirdiniz fakat siz yine kutuplaştırmayı tercih ettiniz!

SÜREÇ ORTAK AKILLA YÖNETİLMELİDİR

Seçimlere birkaç ay kaldı. Unutmayın! Bu süreçte oy kaygısıyla hareket etmek vatandaşlarımıza ikinci bir yıkımı yaşatır. Hassasiyetle hareket etmek, çalışmaları titizlikle yürütmek ve ince eleyip sık dokumak şarttır. Milyonlarca ton beton yığını karşımızda durmaktadır. Yine milyonlarca ton da yeni malzemeye ihtiyaç olacaktır.

Bu çalışmalar, masa başında ve tek bir ağızdan alınacak kararlarla yürütülecek bir süreç değildir. Hiçbir alan ihmal edilmeden, tüm uzmanların görüşleri dikkate alınarak ortak akılla bir süreç yürütmek elzemdir. Bizler, siyaseten sorumluluk alacağız. Hem Saadet Partisi olarak hem de Millet İttifakı olarak bu süreci an be an takip ediyoruz.

“Kentleşme” ve “Afet Yönetimi” ortak mutabakat metinlerimiz çerçevesinde; hem afetlere karşı tüm hazırlıklarımızı tamamlayacak hem de atılması gereken adımları bir bir atacağız.

Şu 20 günlük süreçte millet olarak gösterdiğimiz muazzam dayanışmayı önümüzdeki dönemde de gösterecek ve Allah’ın izniyle bu zorlu süreci de hep birlikte aşacağız. Allah yâr ve yardımcımız olsun, işlerimizi kolay kılsın, beterinden muhafaza eylesin inşallah."

0317c3ec-cd2a-4664-ab05-e0801324cfab

526ec523-7dc9-4c50-a5a8-4ab3f238f335

07f49dc8-97d3-4154-9f84-322b3670d2cd

80080797-e480-4071-ada9-e4bd36ad84bd

burak-erol

Editör: Abdullah KARABACAK