Kurum tarafından yapılan bilgilendirme açıklaması içerisinde muhtaç aylığı ödemelerinin annesi veya babası olmayan muhtaç çocuklarla %40 ve üzerinde engelli olan ihtiyaç sahiplerine gerçekleştirildiği söylendi.

VGM tarafınca bu yardım haricinde yetim ve muhtaçlık düzeyinde ilkokul, ortaokul, lise ve yükseköğrenim öğrencisi olanlara eğitim yardımı hizmeti, yetim ve engelli kişilere muhtaç aylığı hizmeti, ihtiyaç sahibi olan kişilere kuru gıda ve sıcak yemek hizmeti sağlanmaktadır.

Her ay düzenli bir şekilde ödemesi gerçekleştirilen muhtaç aylığı yardımlarından kimlerin nasıl faydalanabileceğini haberimizin devamında sizlere sunduk.  

MUHTAÇLIK AYLIĞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İlgili koşulları yerine getiren vatandaşların muhtaç aylığı başvuru formu ve engelliler için özrünü belirten sağlık kurulu raporuyla birlikte ikamet ettiği şehrin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğüne şahsen ya da posta aracılığıyla göndererek başvurusunu yapabilmektedir. 

MUHTAÇLARA NE KADAR ÖDEME GERÇEKLEŞTİRİLİR?

2020 tarihinden itibaren muhtaç engelliler ile yetim çocukların her birine aylık olarak 967,07 TL ödeme gerçekleştirilmektedir. Aylık alanların, vefat etmesi, muhtaçlılık durumunun ortadan kalkması hali, bakım altına alınması, erkek çocukların 18 yaşına basmaları, kız çocuklarının ise yükseköğretimde 25 yaşını doldurmaları, aylığın 3 ay aralıksız olarak alınmaması gibi hususlarda yapılan ödemenin kesilmesi söz konusu olmaktadır.

VAKILAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN 967 TL YARDIM İÇİN BAŞVURU NASIL YAPILMAKTADIR?

CHP Genel Başkanı Özel, madencilere teşekkür etti CHP Genel Başkanı Özel, madencilere teşekkür etti

Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne göre, ihtiyaç sahibi olan emekli maaşı almak için bir akrabanın engelli olması gerekmektedir. Engelli bir akrabanız bulunmuyorsa ebeveynleri olmayan bir kişi olmanız gerekiyor. İsminden de anlaşıldığı üzere bu maaşı ihtiyaç sahibi vatandaşlar alabilmektedir. Anneniz ya da babanız vefat etmiş olması gerekmektedir.

Anneniz ya da babanızın %40 ya da üzerinde sakatlığı bulunması gerekmektedir. Kişinin herhangi bir sosyal güvencesinin bulunmaması gerekmektedir. Bu belirttiğimiz şartlardan herhangi bir tanesinin yerine getirilmemesi halinde, 967 TL yardım maaşından faydalanılması söz konusu değildir. Bu koşulları sağlayan kişiler, başvuru formunu doldurarak engelli oldukları takdirde sağlık kurulu raporuyla birlikte Vakıflar Genel Müdürlüğüne şahsen başvurularını yapabilmektedirler.

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 

Vakıflar Genel Müdürlüğü, 2 Mayıs 1920 tarihinde, Şer'iyye ve Evkaf Vekaleti olarak kurulan 3 Mart 1924 tarihinde şimdiki ismini alan, Türkiye'deki vakıfları denetlemekle görevli müdürlüktür. 

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Türkiye Cumhuriyeti döneminde de faaliyetlerini sürdüren 41.500 Osmanlı vakfından kurucu ve mütevellisi ölen vakıfları yöneterek özel bir rol üstlenmiş bulunmaktadır. Vakıflar Genel Müdürlüğü bahsedilen vakıflara ait 18.500 tarihi bina ve 6.700 emlakin restorasyonu, bakımı ve mülkiyet yönetimini de üstlenmiş bulunmaktadır.

Editör: TE Bilisim