Ahmet Kurt'un acı günü... Ahmet Kurt'un acı günü...

Biyolojik Mücadele Laboratuvarının 2018 yılı üretim programında bulunan diğer predatör böceklerde diğer Orman İşletme Müdürlüklerinde önceki yıllarda zarar yapan Pityokteines curvidens, Crypholus piceae zararlılarına karşı zararlıların yoğun olduğu sahalarda ormana bırakılacaktır.

 

"Orman Zararlılarına Karşı Biyolojik, Mekanik ve Biyoteknik Mücadele Veriyoruz"

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “ Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Orman Genel Müdürlüğümüzün talimat ve emirleri doğrultusunda ormanlarımızda kimyasal mücadele yapmıyoruz. Bunun sebebi tabiatın dengesini ve su kaynaklarımıza korumak ve aynı zamanda ormanda yaşayan diğer hayvan ve bitkilere zarar vermemektir. Orman zararları ile mücadelede biyolojik, mekanik ve biyoteknik mücadeleyi önemsiyoruz.

"Predatör Böcekler En Büyük Yardımcımız"

Böcek zararları kamuoyunda pek fazla yer almamaktadır. Böcek zararlarına dumansız yangın denmektedir. Orman yangınları kalp krizi gibi anlık zarar verirken, böcek zararları ise kanser gibi yıllarca mücadele yapmayı gerektirmektedir.

Zararlı kabuk böcekleriyle biyolojik mücadele kapsamında, Genel Müdürlüğümüzün 2017 yılı yatırımları ile tesis edilen ve Gökçebey Orman Fidanlık yerleşkesinde bulunan Orman Hastalıkları ve Böcekleri Teşhis, Tanı, Yırtıcı Böcek Üretimi ve Biyolojik Mücadele Kapsamında yapılan laboratuvarda çoğaltılan faydalı böcekler, doğaya bırakılmaya devam başlandı.

Yıl sonuna kadar 10.000 adet Thanisumus formicarius üretilecek ve zararlıların yoğun zarar verdiği ormanlara verilecektir. Salınan bu böcekler, ormanlarımıza zarar veren böcekler mücadelemizde bizim en büyük yardımcılarımızdır. “ dedi.

Editör: TE Bilisim