Toplantıda konuşan Dekan Prof. Dr. Kutoğlu, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin yaklaşık 90 yılık mühendislik birikimi olduğunu belirterek Mühendislik Fakültesi’nin 18 bin metrekarelik bir alanda Avrupa standartlarında 3 amfisi, modern sınıflardan oluşan akıllı binası ve 16 bin metrekarelik Teknolab ile öğrencilere kaliteli ve çağdaş bir eğitim sunduğunu söyledi.

Ahmet Kurt'un acı günü... Ahmet Kurt'un acı günü...

Kutoğlu, Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir mühendislik eğitimi verdiklerinin belirterek öğrencilerin büyükşehirde okuma sevdasıyla iyi bir mühendislik eğitimi almaktan mahrum kalmamalarını vurguladı. Dekan Kutoğlu,  “Biz Geomatik Mühendisliği alanında Türkiye’de ilk üçte, Maden Mühendisliği alanında ilk altıda, çevre-inşaat mühendisliği disiplinlerini kapsayan alanda Türkiye’deki bilimsel yayınlarda ilk 30 içerisindeyiz. Dolayısıyla çok güçlü bir mühendislik altyapımız var” şeklinde konuştu.

Mühendislik binaları ve laboratuvarlarını basın mensuplarına gezdirerek bilgi veren Dekan Kutoğlu, donanımları bakımından Türkiye’nin sayılı laboratuvarlarından olan Hidrolik Laboratuvarını da tanıttı. Türkiye’de başka bir örneği olmayan laboratuvar bünyesindeki Hidrolik Kanal hakkında açıklama yapan Kutoğlu, yerli ve milli bir tasarım ile yapılan kanalın; nehir yatakları, denizlerdeki aşınma, erozyon ve birçok olayı modelleyebildiğini belirtti.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin geldiği noktaya ilişkin bilgiler veren Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Mühendislik Fakültesi’nin hem bina hem laboratuvar açısından Ülkemizin sayılı fakülteleri arasında yer aldığını söyledi. Rektör Çufalı, üniversitenin doğa ile iç içe olan yeşil kampüsleri,  sosyal ve kültürel imkanlarıyla yaşam alanları sunduğunu, 7 gün 24 saat açık kütüphane ve etüd salonları ile öğrenci odaklı eğitim anlayışı sunduğunu söyledi.

Editör: TE Bilisim