Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Zonguldak kamuoyunda tıp fakültesiyle ilgili eleştirileri haksız bulduğunu açıkladı.

Bakan Koca'dan, randevuya gitmeyenlere kötü haber! Bakan Koca'dan, randevuya gitmeyenlere kötü haber!

Bir konunun detaylarını bilmeden eleştirmeyi, haksızlık olarak nitelendiren Kutoğlu, "Konunun detayını bilmeden eleştiride bulunmak haksızlıktır. İşini düzgün yapmayan insanlara elbette sahip çıkılmamalı. Ancak şunun da bilinmesi gerekir ki tıp fakültemizde yıllardır doğru düzgün döner sermaye almadan gece gündüz ameliyat yapan, hasta bakan özverili sağlıkçılarımız var. Daha alt basamak hastanelerde bile 2-3 misli gelir elde etmenin mümkün olduğu bir ortamda bu insanları da bıktırıp kaçırmanın kimseye bir faydası olmayacaktır" ifadesini kullandı.

İşte Kutoğlu'nun o açıklaması:

"Her kurumun iyi olduğu kötü olduğu, güçlü olduğu zayıf olduğu alanları, yönleri vardır. Üniversitemiz Tıp Fakültesinin de her tıp fakültesinde olduğu gibi güçlü olduğu birimleri, doktor eksikliği nedeniyle zayıf olduğu birimleri vardır. Güçlü olduğu birimlere başka şehirlerden hastalar sevk edilir tedavi edilirler. Bazı hastalar da  daha iyi tedavi olabilmeleri için konusuna göre daha iyi olan başka şehirlerdeki hastanelere sevk edilebilirler.

DOKTORLAR TEMPOYA DAHA FAZLA DAYANAMADI

Konunun detayını bilmeden eleştiride bulunmak haksızlıktır. İşini düzgün yapmayan insanlara elbette sahip çıkılmamalı. Ancak şunun da bilinmesi gerekir ki tıp fakültemizde yıllardır doğru düzgün döner sermaye almadan gece gündüz ameliyat yapan, hasta bakan özverili sağlıkçılarımız var. Daha alt basamak hastanelerde bile 2-3 misli gelir elde etmenin mümkün olduğu bir ortamda bu insanları da bıktırıp kaçırmanın kimseye bir faydası olmayacaktır.

Sözleşmeliler kadroya geçirilince ücretleri hastane bütçesinden karşılanmaya başlandığından tüm tıp fakülteleri personeline döner sermaye ödemekte zorlanmaya başladı. Uzun süre bu tempoya dayanamayan doktorlar tıp fakültelerinden kaçmaya başladı.

MADDİ SORUN, KURUM DIŞI DESTEKLE ÇÖZÜLEBİLİR

Tıp Fakültelerinin maddi sorunu bu şartlar altında ancak kurum dışı desteklerle çözülebilir. Bunun da yolu ya mevcut bir vakıf ya da yeni kurulacak bir vakıf kanalıyla fonlanarak çözülebilir. Bu noktada şehirdeki büyük şirket sahipleri ve yöneticilerine de büyük görev düşüyor. Kimin ne zaman nerede tedaviye ihtiyacı olacağı hiç belli olmaz. Umursamadığınız bir sorun yarın sizin veya sevdiğiniz bir yakınınızın hayatına mal olabilir.

Çözüm üretmeyen eleştirinin kimseye bir faydası yoktur."

Editör: TE Bilisim